Tuesday, November 30, 2010

Sepagi di Gelanggang Futsal

Alhamdulillah, syukur yang tidak terhingga kepadaNya, atas segala nikmat dan limpah kurniaNya selama ini pada kita. Atas segala hadiah percuma yang Allah berikan buat hambaNya, bukan DIA mengharapkan bayaran atau balasan tetapi sentiasa bersyukurlah dan  sifat ubudiyyah kita yang paling penting serta pergantungan sepenuhnya pada Allah.

Sepagi di Gelanggang Futsal, 28 November yang lalu amat menyedarkan dan menginsafkan kami. inilah realiti dan gambaran masyarakat yang memang di ambang kehancuran jika tidak dibendung dan dicegah dari awal.

Sahabat-sahabat Nisa' semua, masih jauh dan berat tanggungjawab kita dalam agenda Dakwah ini. Lihatlah di luar sana, masih ramai yang perlukan kefahaman Islam, masih ramai yang dahagakan perhatian, tapi semuany itu perlu disampaikan secara hikmah dan mengikut situasin sasaran dakwah itu. Yang penting dasar Islam itu perlu dipegang dan digigit dengan geraham.

Surah Taubah : 42
Kalau yang kamu serukan kepada mereka itu keuntungan yang mudah diperoleh dan perjalanan yang tidak seberapa jauh, pastilah mereka mengikutimu, tetapi tempat yang dituju itu amat jauh terasa oleh mereka.Mereka akan bersumpah dengan nama Allah."Jikalau kami sanggup tentulah kami berangkat bersama-samamu". Mereka membinasakan diri mereka sendiri dan Allah mengetahui bahawa Sesungguhnya mereka benar-benar orang yang berdusta"

Dan Pasti nya juga dalam perjalanan ini ade yang pernah terjatuh, ade yang pernah terluka, ade yang pernah menangis. Tapi itu semua bukan alasan untuk kita berhenti di titik itu, itu bukan alasan untuk kita menyindiri. bahkan semua itu menjadi penguat dan pencetus kepada momentum baru yang sepatutnya dilonjakkan dengan lebih lagi. Ingatlah ganjaran dan nilaian disisiNya itu pasti!!

Al-Baqarah :
155. Dan sungguh akan kami berikan cubaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar.

Dan yang paling penting inilah tarbiyah Allah yang amat bermakna buat kita, jika sebenar2 nya kita niat ikhlas kerana Allah, pasti rasa kemanisan perjuangan ini.Insyaallah

Moga Allah sentiasa pelihara kita dari melakukan dosa-dosa, samada secara sengaja atau tidak, samada kita perasan atau tidak dan terutama sekali dosa-dosa kecil, apatah lagi dosa-dosa besar

Tahniah team futsal Nisa' and buat sahabat2 Nisa' semua. Teruskan perjuangan dakwah dan Islam ini, kerana kita adalah mata rantai perjuangan Rasulullah SAW..

Tahniah dan terima kasih juga buat semua kumpulan yang telah bersama kami sepanjang Pertandingan Futsal Piala Perwanin berlangsung..

tahniah dan terima kasih juga buat semua AJK yang telah menjayakan pertandingan kali ini..Moga Allah terus istiqamahkan kita di jalanNya ini.Insyaallah

Klik 'Like' untuk sebarkan...
MOHON SEBARKAN~ TERIMA KASIH~

No comments: